Tajuk: Menangis?!
Suatu Fitrah; Antara Naluri & Perasaan
Penulis: Abd Rahman Abd Majeed
Kod: DN 497
ISBN: 983-046-434-2
Kandungan: 120 m.s.
Harga: $5.00

Kembali ke halaman utama Kembali ke senarai utama buku Kembali ke senarai kategori

Menangis merupakan ungkapan kesedihan dan ungkapan kebahagiaan. Tangisan adalah fitrah manusia yang merupakan nikmat dari Allah SWT sebagai permata indah, penyubur hati, penawar duka, penyeri jiwa.

Air mata seorang manusia hanyalah ibarat air kotor di sebuah longkang. Namun setitis air mata kerana takut kepada Khaliqnya laksana permata indah bergemerlapan terpancar dari segala arah dan penjuru. Penghuni Syurga adalah terdiri dari golongan yang banyak mencucurkan air mata demi Pencipta dan pesuruhNya, bukan kerana harta atau kedudukan.

Semoga buku ini membantu menyingkap erti disebalik tangisan yang sebenar lantas kita dimudahkan Allah SWT untuk menangis dan tangisan kita tersenarai dalam jenis tangisan yang disukaiNya, insya Allah.


Iklan Darul Nu'man